Is med knuste bolcher som topping

Is med knuste bolcher som topping
SMAGSOPLEVELSER | 6. JUL 2025 • 09:10
Af:
Søren Sorgenfri
SMAGSOPLEVELSER
6. JUL 2025 • 09:10

Sulten efter håndlavet is med smag og historie? Hos Bolchekogeriet Almuegaarden tilberedes is fra bunden med nøje udvalgte råvarer – som dansk fløde og lokale bær. Blandt favoritterne er en cremet jordbærsorbet og en særlig variant med citron, hvid chokolade og lakrids. Isportionerne er gavmilde, og skal være så store som i de gode gamle dage – især i den populære ”Gudhjem vaffel” med is, softice, guf, syltetøj og flødebolle.

Almuegaarden forbinder isen med deres bolchetradition og tilbyder hjemmelavet guf i bolchesmage som rabarber og lakrids, samt unikke drys som knuste Dameskrå og brændte mandler. Isen kan nydes i vaffel, bæger eller med lune belgiske vafler – og akkompagneres af fx en Lakrids-latte med flydende bolche.

Isen er et naturligt supplement til Almuegaardens bolcheværksted, hvor besøgende året rundt kan prøve kræfter med bolchekogning. Om sommeren, hvor is er i høj kurs, giver det ekstra mening – især når man kan nyde den på vores tagterrasse med udsigt til Christiansø.